Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

21 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια πορεία για το κλίμα

Αυτή την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας πολιτών για το κλίμα. 
Περίπου 2.000 δράσεις έχουν ήδη σχεδιαστεί παγκοσμίως, όπως μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας στην Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Αυτή η μέρα μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη πορεία για το κλίμα στην ιστορία!
Τι είναι όμως η πορεία των πολιτών για το κλίμα και γιατί συμβαίνει τώρα;
Ιστορικό
Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη, οι αρχηγοί των κρατών θα συγκεντρωθούν στη Νέα Υόρκη για μία σύνοδο κορυφής για το κλίμα που θα αποτελέσει ορόσημο. Τις έκτακτες αυτές συναντήσεις έχει συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon.
Όπως πολλοί από εμάς που νοιαζόμαστε για το μέλλον του πλανήτη, έτσι και ο Ban Ki-Moon αντιλαμβάνεται ότι εάν δεν λάβουμε μέτρα το συντομότερο για να σταματήσουμε τις κλιματικές αλλαγές, ο πλανήτης θα οδηγηθεί στην καταστροφή. Για τον λόγο αυτό διοργάνωσε τώρα αυτή την πρωτοφανή σε μέγεθος Σύνοδο Κορυφής, για να τεθούν οι βάσεις για την επόμενη “Κοπεγχάγη” στο Παρίσι του χρόνου.
Καθώς οι αρχηγοί κρατών θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, απλοί πολίτες από κάθε γωνιά του κόσμου θα συγκεντρώνονται στους δρόμους και τις πλατείες.  Ο στόχος μας είναι να δείξουμε την στήριξή μας σε φιλόδοξες ηγετικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Ban Ki-Moon.
Αθήνα: Πού θα μας βρεις
Θα βρισκόμαστε στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου (κοντά στο ύψος του Ηρωδείου) στις 16.00, μαζί με πολλές άλλες οργανώσεις. (Δήλωσε συμμετοχή εδώ)
Άλλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα, έχουν ήδη προγραμματιστεί αρκετές μικρότερες εκδηλώσεις σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Μπες σε αυτή τη σελίδα και δες τον χάρτη με όλες τις εκδηλώσεις ανά τον κόσμο για να δηλώσεις συμμετοχή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: