Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΕΛTΙΟ TΥΠΟΥ

epivattikis@gmail.com, www.epivattikis.blogspot.com

Έμπρακτη αντίσταση στα σχέδια κυβέρνησης –τρόικας
•    Χιλιάδες πολίτες λένε «δεν πληρώνω το χαράτσι»
•    Αλληλεγγύη στους απεργούς στις δημόσιες συγκοινωνίες

Με επιτυχία ξεκίνησε σήμερα, 1η Φλεβάρη 2011, η έμπρακτη απάντηση των πολιτών στο χαράτσι που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα στις τιμές των δημόσιων συγκοινωνιών.

Στον ΗΣΑΠ και στο ΤΡΑΜ, τα μόνα μέσα που σήμερα λειτουργούσαν, πολλοί πολίτες είπαν: «δεν πληρώνω το χαράτσι». Σήμερα παρεμβάσεις έγιναν μέσα σε συρμούς του Ηλεκτρικού και του ΤΡΑΜ και σε πάνω 8 σταθμούς (Πειραιάς, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Μοναστηράκι, Αττική, Πατήσια, Ν. Ιωνία, Ν Ηράκλειο, Μαρούσι). Οι δράσεις συνεχίζονται, ανάλογα με τις απεργίες των εργαζομένων, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις προκλητικές αυξήσεις.

Παράλληλα, με αισθήματα συμπαράστασης και συμπαράταξης βλέπουμε να δυναμώνουν οι αγώνες των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες. Με τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ να προχωρούν στην απεργία, αψηφώντας τις απειλές της διοίκησης για απολύσεις και την απαράδεκτη δικαστική απόφαση, που έβγαλε παράνομη την απεργία. Την ίδια στιγμή μεγάλη σε πλήθος και πάθος ήταν η πορεία των απεργών της ΕΘΕΛ.

Οι πολίτες που αντιστέκονται στο χαράτσι, δεκάδες συνδικαλιστικές ή αυτοδιοικητικές οργανώσεις και τοπικές πρωτοβουλίες στέκουν αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων, σε ένα κοινό μέτωπο για δημόσιες συγκοινωνίες, ποιοτικές, επαρκείς και φτηνές.


Αθήνα 01.02.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: