Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Η κυβέρνηση της ΕΕ και του ΔΝΤ με το νομοσχέδιο έκτρωμα Λοβέρδου επιχειρεί να διαλύσει τον τομέα της υγείας. Επιχειρεί να διαλύσει το ΕΣΥ για να ευνοηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν να μετατρέψουν τους έλληνες γιατρούς σε σκλάβους και τους Έλληνες πολίτες σε πελάτες. Για τους υπόλοιπους έλληνες που ζουν σήμερα με μισθούς πείνας, ελαστικά εργαζόμενοι και αμειβόμενοι ή άνεργοι, η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας θα είναι αδύνατη.  Οι γιατροί αποφάσισαν σήμερα να μην διαπραγματευτούν. Προχώρησαν σε κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17) και ομόφωνα αποφάσισαν μέσα από γενική συνέλευση τη συνέχιση του αγώνα τους μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου και την άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Κάλεσαν κάθε εργαζόμενο, κάθε συμπολίτη να αρνηθεί την καταβολή διοδίων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.
Η κυβέρνηση απάντησε με μερικές κλούβες ΜΑΤ που έχουν περικυκλώσει το Υπουργείο κι αρκετές δεκάδες  αστυνομικών έχουν εισέλθει ήδη στο εσωτερικό. Παράλληλα  τα ΜΜΕ επιβάλλουν σιωπή στα δελτία τους προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν το πολιτικό κόστος της κατάληψης  απόψε, δράση που ανοίγει δρόμους και στα υπόλοιπους εργαζόμενους για να αντισταθούν και να διεκδικήσουν τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα που αναιρούνται στο βωμό της εξυπηρέτησης των ντόπιων και ξένων πολυεθνικών συμφερόντων.
Οι γιατροί καλούν απόψε όλους τους συναδέλφους τους, όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, κάθε εργαζόμενο που μπορεί και θέλει να συμπαρασταθεί να προσέλθει απόψε και να ενισχύσει την κατάληψη.  Αύριο το πρωί  10π.μ. έχει ανακοινωθεί νέα συνέλευση στο υπουργείο προκειμένου αν συζητηθεί η πορεία και η οργάνωση των δράσεων για τη συνέχιση του αγώνα.

ΠΗΓΗ:http://denplirono.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: