Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ - SAVEGREEKWATER.ORG "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ"

                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ"  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ 
ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ   ΤΕΤΑΡΤΗ 27/2/13 20:00

Σας καλούμε στην εκδήλωση - προβολή ντοκιμαντέρ και ανοιχτή συζήτηση - για την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/2/13 στις 8μ.μ. στο Στέκι του ‘Λιμανιού της Αγωνίας’, Πραξιτέλους 78 & Βενιζέλου, στον Πειραιά.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή 40λεπτης περίληψης του ντοκιμαντέρ "Water makes money" ('Το νερό ως πηγή κέρδους') που παρουσιάζει τις επιπτώσεις που είχαν οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών ύδρευσης σε χώρες της Ευρώπης, καθώς και την τάση επαναδημοτικοποίησης των υπηρεσιών, ύστερα από αυτές τις αρνητικές εμπειρίες.
Στη συνέχεια, μέλη του SAVEGREEKWATER - της πρωτοβουλίας για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα - και εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ θα ενημερώσουν για την άμεση απειλή ιδιωτικοποίησης του νερού και τις κινήσεις που κάνουν προκειμένου να εξουδετερωθεί αυτή η απειλή.
Το νερό είναι αγαθό κοινωνικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η ιδιωτικοποίησή του απαιτείται από τα Μνημόνια και την Τρόικα και η υλοποίησή της προωθείται με ρυθμούς φαστ-τρακ. Χθες μόλις ανακοινώθηκε η απορρόφηση 8 μεγάλων δημοτικών δικτύων ύδρευσης της Αττικής (Μεγάρων, Ελευσίνας, Φυλής, Παιανίας, Μαραθώνα, Σπάτων, Μαρκόπουλου, Λαυρεωτικής) από την προς πώληση ΕΥΔΑΠ, ενώ παράλληλα ασκούνται και εξωτερικές πιέσεις: η εξαγορά της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ από τη γαλλική SUEZ ήταν στην κορυφή της ατζέντας του Γάλλου προέδρου κατά την προχθεσινή του επίσκεψη-αστραπή στην Αθήνα.
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από άλλους καλεσμένους και ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Διοργάνωση:
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ
SAVEGREEKWATER.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια: