Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Στο Βελβεντό συνεχίζουν και αντιστέκονται


Όλη η Ελλάδα έχει μπεί στους ρυθμούς του Καλλικράτη.. Όλη; ΟΧΙ!
Στο Βελβεντό συνεχίζουν και αντιστέκονται. Μια μικρή πόλη 4.000 κατοίκων που ΔΕΝ μπήκαν σε κανένα Καλλικρατικό Δήμο. Συνεχίζουν Μόνοι τους, χωρίς επιχορηγήσεις απο το κράτος. Με επιτροπές με Λαικές συνελεύσεις, με αγώνα για την προσταστία του άρθρου 102$2 του Συντάγματος. Ένα Σύνταγμα που έχει γίνει κουρελόχαρτο και ερμηνεύεται κατα το δοκούν απο την lifestyle παρέα που μας κυβερνάει.
Χθές το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κουκουλόπουλος περιέγραψε με τις πιο μαύρες εικόνες την καταστροφή που έχει φέρει στου Καλλικρατικούς Δήμους αυτο το προχειρογραμμένο, αντισυνταγματικό, ανόητο εν τέλει πόνημα των Βρυξελών.
Στο Βελβεντό των 4.000 κατοίκων που ενωμένοι αντιστέκονται και συνεχίζουν το αυτοδιοικητικό τους πείραμα μίλησε χθές ο Μανώλης Γλέζος.
Με θέμα:«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των Βελβεντινών για περισσότερες από δυο ώρες.
Ο Μ. Γλέζος ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος Βελβεντού.
Ο κ. Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στην ομιλία του στο θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Αναφέρθηκε ακόμα στο δικαίωμα, βάση του Συντάγματος, που έχουν οι τοπικές κοινωνίες για την αυτοδιοίκησή τους. Τόνισε ότι το Βελβεντό αποτελεί ένα φάρο αντίστασης μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των Βελβεντινών για το δίκαιο αίτημά τους, της αυτονομίας του Δήμου τους.
 

Αναρτήθηκε από Ενεργοί Πολιτες Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: